Institutions-Anlagen

Von der Brennerei zur Bioraffinerie: Organische Reststoffe gleich zweifach energetisch nutzbar machen.

Die Erweiterung von Brennereien zu Lignocellulose-Bioraffinerien durch Kombination innovativer Konversionstechniken ist Ziel des Projektes BioAl-COAL.

From Distillery to Biorefinery: Energetic using of organic waste materials twice.

The extension of Distilleries too Lignocellulose-biorefineries through a combination of innovative conversion technologies is the target of the BioAl-COAL-Project.

Convenience Produkte und biologische Rohstoffe aus regionalen Quellen.

Produktentwicklung, die wertvolle Rohstoffe und hohen Qualitätsanspruch vereint.

Convenient products and organic raw materials out of the region.

Campus-Gemüse is an institution where interested  companies have the opportunity to take part in creating and developing new vegetable products in a regional and biological way. This includes first of all the analysis of the raw material and the development of new creative compositions. Furthermore the new products will be implemented into a  pilot plant scale.

More quality for cloudy beverages.

Development of a stabile, widely applicable natural turbidity system based on citrus. 

Mehr Qualität für trübe Getränke.

Entwicklung eines stabilen, breit einsetzbaren und natürlichen Trübungssystems auf Citrusbasis

Lemgoer D- und z-Werte Datenbank zur Lebensmittelentkeimung.

Kern der Datensammlung der LDz-base ist der so genannte dezimale Reduktions-(D-)wert. Dieser gibt an, wie lange ein Medium auf eine gegebene Temperatur zu erhitzen ist um 90% der Population eines Mikroorganismus abzutöten.

Lemoer D- and z-value Database for food disinfection.

Core of the Database is the so-called decimal reduction-(D)-value. That means, how long a medium must be heated, to kill 90% of the population of a specific microorganism.